Banvit Ankara'da Kazandı

Banvit Ankara

Beko Basketbol Ligi'nin on dokuzuncu haftasında Ankara'da oynanan maçta Banvit, TED Ankara Kolejliler'i 76-81 yendi.



Banvit Ankara'da Kazandı

Beko Basketbol Ligi'nin on dokuzuncu haftasında Ankara'da oynanan maçta Banvit, TED Ankara Kolejliler'i 76-81 yendi.



Puan cetvelinde averajla ikinci sırada bulunan Banvit, sezonun on dokuzuncu haftasında Ankara'da TED Ankara Kolejliler'e konuk oldu. Maçtan Bandırma temsilcisi 76-81 galip ayrıldı. Kenan Bajramovic 11 sayı, 12 ribaund ile double double yaparken, Samuel Mejia 18, Chuck Davis 17 sayı üreterek mücadeleyi tamamladı. Ankara temsilcisinde ise en skorer isim 20 sayı üreten Jovo Stanojevic oldu.

Karşılaşmaya Chuck Davis-Samuel Mejia ikilisiyle etkili başlayan Banvit, ilk periyodu potasında kolay sayıya izin vermeden 13-22 önde kapattı. İkinci periyoda Kirk Penny-Jovo Stanojevic ikilisi ile farkı 2 sayıya indirerek başlayan Ankara temsilcisi, bu kez de Kenan Bajramovic ile Erkan Veyseloğlu'nu durdurmak da zorlandı. Konuk takım soyunma odasına 28-36 üstün gitti. Üçüncü periyodun ilk dakikalarında ribaundlarda etkili olarak yakaladığı 13-4'lük seriyle TED Ankara Kolejliller, skor üstünlüğünü ele geçirse de (41-40) Samuel Mejia ile suskunluğuna son veren Bandırma temsilcisi, skor üstünlüğünü tekrar ele geçirerek Serkan Erdoğan ile farkı 11 sayıya kadar çıkarttığı periyodu 53-56 önde kapattı. Başa baş bir mücadeleye sahne olan final periyodunda Jovo Stanojevic'in sayılarına Serkan Erdoğan ile karşılık veren Banvit, skor avantajını korumayı başararak maçtan 76-81 galip ayrıldı.



Maç Sonrası

Orhun Ene (Banvit Antrenörü): Bizim için zor bir maç oldu.Ligin çok iyi basketbol oynayan, çok kaliteli ve beklentilerin üzerinde başarı yakalamış bir takımına karşı oynadık. Avrupa kupası üzerine oynadığımız bu maç bizim için önemliydi. Bugünkarşılaşmayı 4 defa kazandık diyebilirim, çünkü her seferinde yaptığımız basit hatalardan dolayı rakibimiz yakaladığımız farkları eriiti.16 top kaybı yaptık ki bu bizim için çok fazla. Sonuç olarak takımımın direncini sürdürmesi, rakibin skorda yakaladığı anlarda da maçı bırakmaması bizim için ümit verici. Bundan sonra önemli deplasmanlarımız var ve hafta içi maçımız olmadığı için bu maçlara daha iyi hazırlanma fırsatı bulacağız.TED Ankara Kolejliler`i de tebrik ediyor, sezonun kalanında da başarılar diliyorum”







Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı